Kamremsbyte
Byte av kamrem

Vad är en kamrem?

Kamremmen är en avgörande komponent i din bil, utan den fungerar inte motorn. Remmens uppgift är att överföra kraften från vevaxel till kamaxel. Det betyder att den ser till att axlarna i motorn synkroniseras, vilket är avgörande för att motorn ska drivas koordinerat och fungera som den ska.

När ska du byta kamrem?

Remmen ska skiftas enligt ett intervall för kamremsbyte som din biltillverkare rekommenderar. Syftet är att undvika att den förstörs. Dessa rekommendationer skiljer sig mellan bilmärken men handlar alltid om det miltal som bilen körts eller om bilens ålder. Skulle kamremmen brytas kan det få stora konsekvenser för motorn, vilket kan leda till kostsamma reparationer.

Vad kostar ett kamremsbyte?

Att byta kamrem är relativt kostsamt men skiljer sig mellan bilmodeller beroende på hur kamremmen är monterad. Arbetet kräver längre tid än andra servicearbeten då vissa delar av bilen behöver demonteras för att mekanikern ska komma åt remmen och få plats att utföra arbetet.

Kamremmens livslängd varierar från bilmodell till bilmodell.

Att byta kamrem är bland det viktigaste du gör för din bil. När remmen blir gammal kan den gå av.

Auktoriserad AD Verkstad

Walls Bilplåt innehar ansvarsförsäkring hos samtliga bolag och sköter all kontakt med bolaget för att göra det enkelt för dig, lämna bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen.