Hjulinställning
Uppmätning och inställning av hjul

Vad är en hjulinställning?

En hjulinställning är en avancerad uppmätning av din bils hjulgeometri. Denna mäts i tre olika värden; vinkeln in eller ut från hjulaxeln, vinkeln mellan övre spindelled och nedre spindelled och vinkeln in/ut på det svängande hjulet, sett uppifrån. Detta är värden som mäts i grader.

När behövs en hjulinställning?

Du bör kontrollera din hjulinställning om din bil drar lite åt höger eller vänster vid körning eller om du råkat köra ned i en grop eller emot något. Kanske återvänder inte ratten till utgångsläget efter en sväng, eller du upplever att ratten inte är ”rak” när du kör rakt fram.

Vad kostar en hjulinställning?

Priset för en hjulinställning varierar. Det krävs ingen unik utrustning beroende på vilken bilmodell du kör eller hur stora däck och fälgar du kör på. Kontakta oss så hjälper vi dig med ett prisförslag.

Drar din bil åt någon sida? Slits däcken ojämnt? Då kan du behöva en hjulinställning.

Fördelarna är många med korrekt inställda hjul. Du minimerar däckslitage och maximerar körkomforten. Du förlänger då däckens livslängd och din bränsleförbrukning minskar.

Auktoriserad AD Verkstad

Walls Bilplåt innehar ansvarsförsäkring hos samtliga bolag och sköter all kontakt med bolaget för att göra det enkelt för dig, lämna bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen.